De uitgave
Coats of Arms by Ströhl
is te bestellen bij:

Uitgeverij Fontana
Steegstraat 12
NL-6041 EA Roermond
Telefoon 0(031)475 350 659
e-mail: info@fontana.nl

ISBN 978-90-75084-00-9

Prijs: 19,- euro
exclusief verzendkosten
(verzendkosten:
NL: 1 ex 1,95 euro
EU: 1 ex 4,50 euro
World: 1 ex 4,75 euro)

Bestellen is mogelijk
per e-mail of per telefoon


Coats of arms of the Book Trade (Engelstalig)

Concept, tekst en ontwerp: Joep Pohlen

Uitgave over de wapens van het boekenvak zoals Hugo Gerard Ströhl die publiceerde in 1891 in zijn boek 'Die Wappen der Buchgewerbe'. Deze publicatie wordt uitgegeven in een limited edition van 250 exemplaren, genummerd en gesigneerd door de auteur Joep Pohlen.
Het gestanste omslag met inhoud is vormgegeven met verschillende papiersoorten en afwerkingen. Het omslag is gemaakt van 325 grs Cairn Board in de kleur Sapphire en is bedrukt in twee kleuren foliedruk. De afbeelding op de voorkant geeft het wapen van Gutenberg en dat van Dürer weer.
De banderol is gemaakt van Japans Washi Yuzen papier en is in Japan handmatig in zeefdruk bedrukt in een geometrisch patroon in goud. De banderol is niet verlijmt en na gebruik weer terug te steken in de klemmende uitsparing. De binding is een Singersteek door Tedje Pohlen (www.boolieq.com) en de foliedruk en stans is van Finishing Touch (NL).

Na opening van het omslag is een boekje zichtbaar waarin verkort de inhoud van de oorspronkelijke uitgave van Ströhl uit 1891 wordt weergegeven met veel ondersteunende illustraties in zwart/wit maar natuurlijk worden ook alle negen wapens uit het boekenvak in kleur weergegeven. Het boekje is door middel van een Singersteek bevestigd in het omslag. In het mapje onder het boekje zitten 6 kaarten, gedrukt op Chromolux Parelmoer, die de actuele wapens in een moderne setting laten zien. Op de achterkant een korte uitleg over de opbouw van het betreffende wapen.

Het boekje is verpakt in zijdevloei en afgebonden met papieren touw en een gestanst Fontana kaartje.

Formaat: 150 x 108 mm. Aantal pagina's: 34 (6 pag. omslag, 16 pag. booklet, 12 pag. kaarten).

Een prachtig kado dat slechts beperkt verkrijgbaar is …