Het boek Fresh Fonts
is te bestellen bij:

Uitgeverij Fontana
Steegstraat 12
NL-6041 EA Roermond
Telefoon 0(031)475 350 659
e-mail: info@fontana.nl

ISBN 90-75084-07-2

Prijs: 54,- euro
exclusief verzendkosten
(verzendkosten:
1 ex 6,55 euro)

Bestellen is mogelijk
per e-mail of per telefoon


Fresh Fonts

Concept en ontwerp: Patrick de Hondt en Joep Pohlen. Tekst: Joep Pohlen.

Fonts with a Twist
Fresh Fonts is een kleurrijk boek dat ruim driehonderd bijzondere lettertypes laat zien. Hardcover met stofomslag, formaat 33,5 x 21 cm, 240 pagina’s, gedrukt in full colour. Fresh Fonts biedt een mooi overzicht van het belangrijkste werk van internationale designers die op een andere manier naar letterontwerp kijken.
De in dit boek opgenomen fonts zijn niet uitgekozen omdat ze mooi, lelijk, goed of slecht zijn, maar omdat ze op een bepaalde manier vernieuwend zijn en opvallen. Fresh Fonts geeft niet alleen illustratieve voorbeelden over de designers van nieuwe letterontwerpen, het biedt ook praktische informatie zoals (web)adressen waar de fonts gekocht kunnen worden.

De inhoud
In zeven hoofdstukken laat Fresh Fonts zien wat de jongste ontwikkelingen zijn op het gebied van het ontwerpen van lettertypes. Van de goed leesbare fonts in het hoofdstuk 'Ultra Dry', naar de meer experimentele fonts tot de in het hoofdstuk 'Picture This' getoonde fonts die pictogrammen worden. De verschillende stijlpagina's, laten toepassingen zien van een font binnen een passende illustratieve omgeving. In het boek zijn talloze van dit soort pagina's opgenomen. Bij elk font wordt een bijzonder karakter in de marge vergroot weergegeven.
Tenslotte vind je in het onderdeel Attachments van het boek (web)adressen, een index en de bibliografie.