De vierde editie van
het boek Letterfontein
is te bestellen bij:

Uitgeverij Fontana
Steegstraat 12
NL-6041 EA Roermond
Telefoon 0(031)475 350 659
e-mail: info@fontana.nl

ISBN 978-90-75084-06-1

Prijs: 49,90 euro
exclusief verzendkosten
(verzendkosten:
1 ex 6,95 euro)

Bestellen hier
per e-mail


Letterfontein

Tijdelijk dit fantastische handboek met gratis het vraag- en antwoordboekje MiniQuest 01 en zonder verzendkosten! Toch € 20 die je niet hoeft te betalen!
Koop deze bron van informatie en wordt een kei in lettertypes ...
Bestel via deze link

Letterfontein is door experts bekroond met een Red Dot Award en een Award van de Type Directors Club in New York. Reviewer Steven Heller noemt het engelstalige boek op de site van het tijdschrift The Atlantic: ‘The World’s Best Type Reference Guide’. Zeker in een verzadigde markt van Engelstalige boeken over typografie is dit een groot compliment.
Jij gebruikt toch ook dagelijks lettertypes? Als je echt goed gebruik wilt maken van de mogelijkheden van lettertypes en als je bezig bent met vormgeving dan is Letterfontein onmisbaar.

Wat vindt je in het boek?
Naast basic informatie over het ontstaan van het alfabet en de verschillende lettertypes vindt je ook basislettertypes met voorstellen voor alternatieven. Zoek je bijvoorbeeld een strak schreefloos lettertype maar wil je net een iets ander vormgegeven letter dan geeft het boek je 6 alternatieven. Daarnaast behandelen we elke letter met de verschillende vormen zoals kleinkapitalen, ligaturen en de verschillende uitvoeringen zoals vetheid en cursieven binnen een lettertype. Naast een uitgebreide algemene index zijn er alfabetische indexen van de meer dan 300 getoonde lettertypes, letterontwerpers en letteruitgeverijen van nu en uit het verleden. Een uitgebreid glossarium (woordenboek) en een bibliografie sluiten de Appendix af.

Handige typometer
Een typometer wordt als boekenlegger meegeleverd. Op deze typometer staan vier maatsystemen die gebruikt worden in drukwerk en op het beeldscherm.

Formaat: 17 x 24,5 cm, 640 pag., druk in twee kleuren, twee papiersoorten voor het binnenwerk, gebonden in harde band met drie leeslinten.
De vierde editie (tweede druk) van het boek Letterfontein is geschreven, samengesteld en ontworpen door Joep Pohlen met bijdragen van Geert Setola.

Kijk op www.letterfontein.nl voor een preview van de inhoud van het boek.